Dobra restauracja włoska w Krakowie

Autentyczna włoska restauracja – jakie powinna mieć cechy

Włoskie restauracje to w większości polskich miast najczęsciej spotykany typ restauracji. Kochamy włoskie jedzenie gdyż jest pyszne, pożywne oraz ceszy oko. Bez wątpienia najczęściej decydujemy się na pizzę. Bardziej wrażliwi konsumenci degustują rzadsze dania takie jak risotto, polentę i desery włoskie.
Szukając prawdziwej włoskiej restauracji należy przyjrzeć się kilku cechom: jak wiele składników naprawdę jest sprowadzanych z Włoch, czy w menu są również nie tak znane dania, czy lista win, oferuje typowo włoskie trunki. Włoskie potrawy to bogata różnorodność oraz dania z wielu części kraju. W mistrzowskiej restauracji poczujemy naturalny klimat Włoch.

Kuchnia włoska jest prosta, ale to wcale nie oznacza, że że nie jest pyszna Z pewnością można uznać, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni w Europie .

Aromatyczne wina z Włoch

Żadna knajpka włoska, która pretenduje do bycia eleganckim punktem na kulinarnej mapie regionu, nie powinna ignorować trunków. Obiad z całą pewnością musi obejmować też aperitiff. Lampka czerwonego wina to we Włoszech cos zupełnie naturalnego. zobacz o restauracji Najbardziej popularne wina włoskie to trebbiano d’abruzzo z Abruzji, kalabryjskie ciro i pantelleria z Sycylii. Włoska restauracja – o ile rzeczywiście chce być rozpoznawana jako typowa włoska trattoria, powinna mieć nie mały wybór win.

Regionalna kuchnia włoska

Chcąc zrozumieć fenomen włoskiego gotowania bez cienia wątpliwości warto odwiedzić restaurację, która jest w stanie podać nie tylko placek pizzowy i makarony.
Zobacz film